Lederskifte i Velde Asfalt

Velde Asfalt og Velde Produksjon har fått ny daglig leder. Erik Grimm-Strømme trer inn i stillingen fra mandag, 16. oktober. Han kommer fra stillingen som Regionsleder Øst i selskapet.

Avtroppende daglig leder Harald Velde, går nå over i en stilling som forretningsutvikler i konsernet og overtar samtidig vervet som styrets leder for Velde Industri AS. - Vi er opptatt av å utvikle gode ledere og er glad for å finne unge kandidater med de rette kvalifikasjonene internt, sier Harald.

Erik Grimm-Strømme sier han er ydmyk over ansvaret og setter stor pris på tilliten han har fått fra styret til å lede asfaltvirksomheten videre.

- Jeg gleder meg til tiden fremover og ser frem til å være med på å bygge videre på grunnlaget som er lagt. Jeg skal sammen med de ansatte bygge og utvikle Asfalt og Produksjon videre. Vi skal ha stort fokus på å videreutvikle organisasjonen vår som skal sikre effektiv og trygg gjennomføring av våre prosjekter med god kvalitet og kundetilfredshet.

Erik Grimm-Strømme er 33 år og har Master of Science (M.S.c) fra NTNU og har flere års erfaring fra Veidekke og Skanska før han begynte i Velde Asfalt i 2022.

 

Fillit - levert til Sandnes kommune.


Tomme kummer og rør kan være en risiko og tradisjonelt har det blitt brukt mye ressurser på å grave opp eller fylle dem igjen for evig og alltid. Med Fillit går det fort unna og er lett å fjerne om det skulle bli aktuelt i ettertid. Fillit inneholder også vesentlig mindre mengder sement enn alternativene og bidrar derfor positivt til miljøregnskapet. 

Fillit er også ideelt til grøfter generelt og spesielt der det er vanskelig tilgjengelighet for komprimering. 

Mer informasjon finnes her: https://veldeas.no/fillit

Velde Floorit levert knirkefritt til Søgne

Med effektiv logistikk har vi  i Sandnes produsert og levert 75 m3 med Velde Floorit avrettingsmasse til Murisør i Søgne. Selv om avstanden kan virke stor, melder vår kunde om stor tilfredshet på kvalitet og gjennomføring. Med våre semi-betongtraller, halveres nesten antall kjørte kilometer i forhold til tradisjonelle betongbiler. Slik oppnår vi store miljøgevinster og kunden får besparelser samtidig som byggeprosjektet går raskere. 

Mer informasjon om Floorit finner du her: https://veldeas.no/avrettingsmasse

Vår bærekraftspolitikk

Bærekraft i praksis! Velde Industri AS med datterselskaper er nå ISO 45001 sertifisert.

ISO 45001 er et bevis på vårt engasjement og langvarig jobb innen arbeidsmiljø. I Velde skal man være trygg på jobb, både fysisk og psykisk, og etter endt arbeidsdag komme trygt hjem. Denne sertifiseringen forplikter Velde til å jobbe aktivt og systematisk videre med dette.

Det ble gjennomført hovedrevisjon av våre eksisterende sertifiseringer i standardene ISO 9001:2015 (kvalitetssystem) og ISO 14001:2015 (miljøsertifisering). Revisjonen ble gjennomført av uavhengig tredjepart Det Norske Veritas (DNV) med mindre avvik, som har blitt lukket.

ISO sertifiseringene har bidratt til at vi har blitt en enda bedre, og vi skal fortsette med å bestrebe forbedring i Velde.

Velde Asfalt Rogaland omorganiserer og øker fokus på salg og marked

Nåværende avdelingsleder for Velde Asfalt Rogaland, Asle Tjøtta, går over i ny rolle som leder for salg, marked og kalkyle i Rogaland. Samtidig integreres transport og asfalt tettere, og Ole Eriksen overtar det daglige ansvaret for avdeling Rogaland.

- Dette skal gi bedre synergier internt, samtidig som Velde Asfalt Rogaland får større slagkraft i salgs- og markedsarbeidet, sier konsernsjef Egil Velde.

Velde Asfalt ser et stort markedspotensial i Rogaland fremover, og med moderne produksjonsanlegg både i Haugesund, Sandnes og Kverneland er det god kapasitet til å ta ytterligere steg. Prosessen med å gjennomføre endringen vil tre i kraft umiddelbart og skal være fullført til årsskiftet.

Velde kjøper asfaltanlegg av Skanska på Østlandet

Velde kjøper Skanska sine asfaltfabrikkene i Oslo og Halden, samt alt av utstyr tilknyttet den mobile utleggingsvirksomheten. Det er totalt 85 medarbeiderne som jobber i asfaltvirksomheten og alle disse får tilbud om å fortsette i Velde.

Skanska har i dag en relativt liten markedsandel i det norske asfaltmarkedet. Asfaltvirksomhet er spesielt avhengig av volum for å kunne drives økonomisk bærekraftig og våre nåværende volumer gir oss ikke tilfredsstillende inntjening. Gjennom å bli en del av Velde har asfaltvirksomheten gode forutsetninger for å utvikle seg videre. De kommer til å bli en sterk aktør i det norske asfaltmarkedet og vil ta godt vare på både våre ansatte og våre kunder, uttaler adm. direktør Håkon Lyngdal i Skanska Industrial Solutions Norge.

Gjennom oppkjøpet av Skanskas asfaltvirksomhet vil vi utvide vårt markedsområde. Vi har i dag en sterk markedsposisjon på Vestlandet og Sørlandet, og nå satser vi for fullt på Østlandet. Vi er veldig glade for å kunne ta over fabrikkene, utstyret og ikke minst få tilgang til den solide kompetansen Skanska har innen både prosjektledelse, teknologi og utlegging av asfalt sier Egil Velde.

Avtalen mellom Skanska Industrial Solutions og Velde er nylig signert. Formell overtagelse vil bli gjennomført 1. mars 2022.

Vi gleder oss.

Sammen med Sintef og Stavanger kommune har vi kjørt et seminar om miljømasser og prosjektet Liveien

SEMIERNAR MED SINTEF OG STAVANGER KOMMUNE

Prosjektet Liveien er en jobb i Stavanger kommune som ble gjennomført i 2020.
Et mindre veiprosjektet der det har blitt benyttet miljømasser av typen 20-100 mm og 4-16 mm.
Her er materialegenskaper dokumentert og sjekket. Det er satt ut flere setningsmålere.
Konklusjonen fra Sintef sier at miljømasser holder de kvalitetene som de skal ha og at det er meget gunstig for den sirkulære økonomien.

Christian John Engelsen sjefsforsker fra Sintef holdt et glødende innlegg om at miljømasser må brukes mere.

Oppsummert:

  • Materialegenskapene til resirkulert tilslag fra gravemasser (miljømasser) er egnet til både rørgrøfter og veibygging.

  • Knusemotstand (LA) og slitemotstand(Mde) er tilfredsstillende.

  • Massene hadde lavt innhold av tungmetaller på nivå med naturlige verdier.

  • Overvåkning med setningsmålere i 1 år viser at det ikke forskjell på miljømasser og knuste masser.

  • Sammenlignet med knust fjell så er klima utslippet 90 % lavere

 
Dette var forventete og gledelig for oss som har levert miljømasser i flere år. Vi tror at kommuner, byggherrer og entreprenør tar et større ansvar fremover og vil bruke miljømassene mer aktiv fremover.

Henrik Ingebrigtsen bygger hus med Velde`s miljømasser

Henrik Ingebrigtsen var selvsagt på utkikk etter gode og bærekraftige løsninger når han skulle bygge nytt hus. Da han hørte at miljømassene var billigere og mer miljøvennlige enn knust fjell ble han interessert. Da han også fikk opplyst at massene var testet og godkjent av Sintef var han ikke i tvil. Henrik ville bruke miljømasser av god kvalitet i grunnarbeidet på sitt nye hus på Lura.

Ved å bruke våre miljømasser vil landområder bli spart på grunn av at da blir det ikke nødvendig med så store tippområder flere steder i regionen.
Man vil også redusere uttak av fjell og kan da spare fjell til senere generasjoner.

Ved å gjenbruke massene sparer man 90% CO2 istedenfor å bore og sprenge ut nytt fjell.