Gjenvinning

Gjenvinning av asfalt gir mindre utslipp

I store deler av Europa har gjenvinning av asfalt med store andeler gjenbruk foregått i snart 40 år. I følge lederen av den Europeiske asfaltorganisasjonen EAPA har det blir skrevete utallige forskningsrapporter om gjenbruk av asfalt. Gjennomgående konkluderes det med at asfalt med gjenbruk ikke influerer negativt på kvaliteten.

I Tyskland har 90 % av alle asfaltanlegg samme teknologi som Velde har investert i. I Norge er det kun 2 bedrifter som har gjort det samme. Kan det tyde på at Norge ligger langt, langt bak i utviklingen av miljøvennlig og økonomisk gunstig asfalt? Veldig bra at politikere endelig setter søkelyset på dette!

Se artikler fra NRK Rogaland:
→ Disse utslippene har gått under radaren
→ Vegvesenet vil ikke ha klimavennlig asfalt

Se saken "Disse utslippene har gått under radaren" fra NRK Rogaland.

Se saken "Disse utslippene har gått under radaren" fra NRK Rogaland.

Se saken "Vegvesenet vil ikke ha klimavennlig asfalt" fra NRK Rogaland.

Se saken "Vegvesenet vil ikke ha klimavennlig asfalt" fra NRK Rogaland.

Sandvolley 2016 spilles på miljøsand

Årets sandvolleyballturnering i Stavanger spilles på resirkulert sand fra Velde. Dette er sand som kommer fra returmasser som har blitt vasket og sortert i vårt miljøanlegg på Sviland. Slik spares naturen for store inngrep og samfunnet får tilbake fullverdige ressurser av høy kvalitet. Vi tror at dette er fremtiden og driver kontinuerlig forskning for å øke bruken av gjenvunnet pukk, asfalt og betong.

Akkurat nå håper vi Norge kaprer de siste plassene til OL!

Norges råeste gjenbruksstasjon?

Les artikkelen som Annleggsmagasinet har skrevet om gjenvinningsanlegget vårt, med intervju av både Egil, Reidar og Harald Velde. Vi er stolte av å ha et anlegg for resirkulering av gravemasser som er blant de mest moderne og avanserte i verden.

Miljøanlegget som vasker og sorterer gravemasser og gir tilbake høyverdige råstoffer som ellers hadde blitt deponert.