"Veien mot et grønnere 2030"

Regionen vår skal i årene fremover redusere klimaavtrykket, og veisektoren er i så måte en viktig bidragsyter.

I går arrangerte Velde fagseminaret «Veien mot et grønnere 2030 – sirkulær økonomi og gjenbruksasfalt» sammen med Grønn by og Stavanger kommune. Sammen er vi gode og vi skal levere på Stavanger kommune sin ambisiøse klimastrategi♻️👍🏼

Tusen takk til alle som var med å fylte dagen med gode faglige innlegg og debatter.


→ Veldes miljøambisjon
→ Veldes miljøtiltak

 

Roar Telle, seniorrådgiver ved Veiteknisk Institutt og leder for KFA (Kontrollutvalget For Asfaltgjenvinning).

Regionen vår skal i årene fremover redusere klimaavtrykket og veisektoren er i så måte en viktig bidragsyter.


To nye prosjektledere

Torbjørn Herredsvela og Tomasz Rejczak ønskes velkommen på laget som nye prosjektledere for Velde Asfalt AS avd. Sør-Rogaland.

Torbjørn startet i asfaltbransjen i 1997 og var første mann i Norge som tok fagbrev som asfaltør gjennom skole. Han har vært bas siden 2000. Fra 2004 jobbet han for Risa men vendte tilbake til asfaltbransjen og Veidekke i 2014 som prosjektleder og er nå hos oss i Velde.

Tomasz har jobbet for Velde Asfalt siden 2010 som bas og prosjektleder i perioder. Han tok fagbrev som asfaltør i Norge i 2017 og har god og lang erfaring innen asfalt og Velde Asfalt, hvor han har vært med nesten siden Velde startet med asfaltutlegging. Vi ser frem til et godt samarbeid!

Tomasz Rejczak
tre@veldeas.no
909 39 065

Torbjørn Herredsvela
torbjorn.herredsvela@veldeas.no
906 60 933


ZERO frokostseminar

Velde sitt innlegg på frokostseminaret hos ZERO torsdag 11. april 2019, fikk støtte og skapte engasjement både hos Nye Veier, Statens Vegvesen og andre aktører.

Statssekretær Allan Ellingsen fra Samferdselsdepartementet talte også vår sak: funksjonsbasert regelverk vil være et viktig grep for å nå FNs bærekraftsmålene innen 2030!

Konkret vil det bety for Velde og asfaltbransjen at restriksjoner på hvor mye resirkulert asfalt vi kan bruke faller bort og det vil være kvaliteten på sluttproduktet som dokumenteres. Dette ser vi i Velde frem til! Nå gjelder det å få med seg alle beslutningstakerne og sikre grønne offentlige innkjøp i alle ledd!

→ Veldes miljøambisjon
→ Veldes miljøtiltak

zero2.jpg

Kenneth Ueland

Kenneth Ueland er vår nye transport- og anbudskoordinator

Kenneth har nettopp startet hos Velde og overtar stillingen fra Einar Sortland Sande. Han kommer til å ha kontakten til alle våre kunder som bestiller pukk, singel og våre støttemursblokker Big Blocks.

Kenneth kommer fra avisbransjen som serviceleder i Jærbladet og Nordsjø Media der han har jobbet i 13 år. Han har lang erfaring med kundeservice, salg og logistikk. Velkommen til Velde, Kenneth!

→ Les mer om pukk og grus
→ Les mer om Big Block

kenneth-ueland-farge-velde.jpg

Kenneth Ueland
Transport- og anbudskoordinator
930 96 714
kenneth@veldeas.no


Velkommen, Miriam og Svein!

Velde Asfalt ansetter i region Haugalandet og ønsker Miriam Håvardsholm og Svein Ove Stølås velkommen i selskapet.

For å styrke kvaliteten på arbeidet mot kundene våre ansetter vi henholdsvis Prosjektleder Sunnhordland og Administrativ leder for Haugalandet.

Både Miriam og Svein Ove har en variert operativ bakgrunn, blant annet fra Risa. Miriam kommer fra rollen som driftsleder av driftskontrakt for NCC, mens Svein Ove kommer fra rollen som Driftsleder i Norbetong. Miriam vil primært jobbe ut fra vårt kontor på Stord, mens Svein Ove vil arbeide ved våre kontorer og anlegg i Gismarvik.

Miriam-og-Svein-Ove.jpg

Miriam Håvardsholm
Prosjektleder Sunnhordland
971 11 320
miriam.havardsholm@veldeas.no

Svein Ove Stølås
Administrativ leder Haugalandet
452 84 332
svein.stolas@veldeas.no


Ny leder i Agder

Velde Asfalt ansetter Bjarne Nøding som leder i Agder

Velde Asfalt ønsker Bjarne Nøding velkommen som leder for vår asfaltvirksomhet i Agder. Med sitt store nettverk og fagkompetanse fra bransjen styrker vi teamet og satsingen i Agder-regionen. Ansettelsen er en del av Velde sin strategi om en lokal tilstedeværelse for kommende entreprenør- og statskontrakter. 

Bjarne vil lede en gjeng på rundt 30 dedikerte funksjonærer og arbeidere.

Bjarne Nøding begynte i Marna Asfalt i 1989 som ble kjøpt opp av Skanska på 2000-tallet. Etter 14 år i NCC er ringen endelig sluttet når han nå starter i Velde Asfalt, som tidligere i måneden overtok virksomheten til Skanska Industrial Solutions sin avdeling i Mandal. Velde ser fram til å utvikle avdelingen og de fantastiske folkene i årene som kommer.

Bjarne-Nøding.jpg

Bjarne Nøding
Leder Agder
934 17 161
bjarne.noding@veldeas.no


Ny asfaltvirksomhet i Agder

Velde overtar Skanska Industrial Solutions’ asfaltvirksomhet i Agder fra 1. februar 2019.

Konsernleder for Velde Industri, Egil Velde: – Velde er veldig fornøyd med å få anledning til å overta Skanska sin virksomhet i Agder og videreutvikle den sammen med de ansatte. Det er en spennende region og asfaltfabrikken lokalisert i Mandal passer godt inn i strategien til Velde om å utvide markedsområdet sitt mot Agderfylkene.

– Vi gleder oss til å videreføre virksomhetens gode renommé og jobbe for miljøvennlige løsninger sammen med våre kunder. Vi ser også frem mot å utvikle vårt samarbeid med Skanska i en landsdel med store veibyggingsprosjekter i årene som kommer.


Regionsdirektør Nordic i Skanska Industrial Solutions, Gustaf Werner: – Dette salget er et ledd i Skanska Industrial Solutions strategi i Norge. Vi er svært fornøyde med at det er Velde som overtar vår virksomhet i Agder, og vi mener at de har gode forutsetninger til å videreutvikle og drifte virksomheten, samt ikke minst ivareta våre tidligere ansatte, som nå blir en del av Velde, på en bra måte.

– Veldes fokus på det grønne skiftet og deres etiske verdier var viktige parametere da Skanska Industrial Solutions søkte etter en ny eier for virksomheten i Agder.

– Nå tar vi ytterligere steg i Norge for å videreutvikle den mobile virksomheten vår, bergmaterialsatsingen og i enda større grad fokusere og videreutvikle den stasjonære asfaltvirksomheten vår på Østlandet, sier Werner.

Fra venstre: SIS Nordic Erik Lundman, Leder Velde Asfalt Harald Velde, Regionsdirektør SIS Gustaf Werner, Daglig leder Velde Industri Egil Velde, Skanska SiS utvikling Magnus Carlstrøm. Foran sitter Markedssjef i Skanska Industrial Solutions Stig Lindland

Fra venstre: SIS Nordic Erik Lundman, Leder Velde Asfalt Harald Velde, Regionsdirektør SIS Gustaf Werner, Daglig leder Velde Industri Egil Velde, Skanska SiS utvikling Magnus Carlstrøm. Foran sitter Markedssjef i Skanska Industrial Solutions Stig Lindland


Ny kontraktsleder

Velde Asfalt har ansatt Tora Haslum Myklebust som kontraktsleder

Velde Asfalt er glade for å få Tora med på laget, med sin personlighet og kompetanse fra oljeservice og maritim bransje. Ansettelsen er en del av Velde sin strategi om en tettere oppfølging av blant annet større entreprenør- og statskontrakter.

Tora går inn i en nyopprettet stilling og vil sammen med resten av asfaltteamet styrke kvaliteten på leveranser mot våre kunder. Tora har jobbet for oljeservicebedriften Leirvik AS som disiplinleder og områdeleder. Hun kommer fra rollen som Prosjektleder Innovasjon for NCE Maritime CleanTech med fokus på grønn teknologi til havs.

Mer om asfalt →

Tora Haslum Myklebust.

Tora Haslum Myklebust
Kontraktsleder
412 17 024
tora.haslum@veldeas.no